HER WORLD, HER RULES

HERWORLDHERRULES és un projecte esportiu i una campanya de comunicació social impulsada per FIBA Europe que té per a objectiu promoure la pràctica del bàsquet entre nenes i dones de tota Europa mitjançant diverses activitats realitzades en col·laboració amb les federacions nacionals.

FIBA Europe fa una selecció dels projectes finançats i cofinança i supervisa la implantació del mateix que té per a objectiu aconseguir captar noves esportistes en especial en edats de primària i secundària.

A Andorra la campanya #herworldherrules ha tingut un gran impacte des de la seva implantació ara fa dues temporades i això s’ha traduït en un augment molt significatiu del nombre de practicants que pràcticament s’ha triplicat.

YOUTH DEVELOPMENT FUND

img

El Youth Development Fund és un programa que impulsa FIBA Europe destinat a donar suport als projectes que fomentin la pràctica esportiva fins a la categoria U13.

Tots els projectes s’han de presentar a FIBA Europe i si són escollits es desenvolupen sota la seva supervisió.

Els projectes YDF estan cofinançats per FIBA en un 70% del cost total i esdevenen una oportunitat excel·lent d’atraure nous joves al bàsquet i conscienciar sobre el nostre esport a tot el continent.

L’objectiu principal és fomentar la participació de centres escolars, clubs i escoles de bàsquet en les categories U13.

A Andorra aquest programa ha esdevingut un gran èxit des de la seva implantació ja fa vàries temporades sota el nom de 3x3 at school assolint unes xifres de participació que es superen any rere any.

Més de 2.000 alumnes de primària d’una trentena de centres escolars de tots els sistemes educatius participen en aquesta iniciativa que és sense dubte un dels programes més rellevants del programa esportiu de la FAB.