La FAB organitza l'Europeu U16 Femení amb el repte e la sostenibilitat

Per FAB | 18/07/2023

La FAB organitza l'Europeu U16 Femení amb el repte e la sostenibilitat
La Federació Andorrana de Bàsquet és una de les federacions europees més prolífiques a l’hora d’organitzar campionats europeus d’estiu. Gairebé cada any, Andorra acull algun d’aquests tornejos de Divisió C.  Enguany FIBA va demanar a tots els organitzadors que desenvolupessin un projecte de sostenibilitat en el marc de l’Agenda 2030. Paral·lelament cada federació havia de nomenar un dinamitzador d’aquesta proposta que prèviament havia de formar-se participant al programa FIBA Youth Leadership impulsat per FIBA Foundation. . 
 
Alba Prat Cunill (2003 – Jugadora en actiu i actualment cursant un doble grau d’ADE i Dret) ha encapçalat la proposta andorrana que consisteix en la organització d’un campionat més sostenible impulsant petites accions per reduir la petjada de carboni i a l’hora conscienciar les noves generacions de la necessitat de canviar els nostres hàbits. La proposta va ser validada per FIBA durant la formació presencial que es va fer el passat mes de juny a la seu central de Mies (Suïssa). 
 
La suma de les petites accions que us detallem a continuació i que s’aplicaran en el torneig que aquesta setmana s’està disputant a casa nostra,  suposen un canvi de paradigma que la FAB té previst seguir aplicant en futures organitzacions: 
 
  1. Acreditacions plantables fabricades amb paper reciclat i que incloen llavors que es poden plantar al finalitzar el campionat
  2. Gots reutilitzables que suposaran un estalvi aproximat d’uns 1.500 gots d’un sol ús
  3. Paraigües en cas de pluja (en l’edició de l’any passat es van realitzar 240 km en trajectes interns amb els hotels a menús d’1 km)
  4. Sabó ecològic per la bugada dels equipaments de joc de tots els equips
  5. Dispensadors d’aigua que suposaran un estalvi de 3.000 ampolles de plàstic
  6. Medalles reciclades
  7. Bosses de gel reutilitzables
  8. Rest day sostenible que no impliqui desplaçaments amb vehicles de motor
 
Alba Prat (a la foto amb l’ex president de FIBA Sr. Horacio Muratore) haurà de presentar un balanç de les accions realitzades per valorar l’eficiència d’aquestes propostes de sostenibilitat que estan tenint una gran acceptació entre els i les participants.Tags: