5 medalles en 5 participacions per a les nostres seleccions

Per FAB | 11/08/2014

5 medalles en 5 participacions per a les nostres seleccions

Els European Championships U18 que es van dur a terme al nostre país a finals del mes de juliol van posar el punt i final a les competicions de la Divisió C i dels Petits Països organitzades per FIBA Europe. Andorra es consolida com un referent en aquest àmbit amb una collita de 5 metalls (1 or, 1 plata i 3 bronzes) en les 5 competicions en les que les seleccions nacionals han participat. Cal recordar que la FAB va renunciar per raons econòmiques a participar a la competició sènior femenina que es va celebrar a Àustria. De les 18 medalles que s'han repartit en les 6 competicions organitzades per FIBA Europe (2 sèniors, 2 U18 i de U16), Andorra n'ha obtingut 5, Malta també 5 amb una participació més i la resta de països com a màxim 2. Val a dir que Xipre, Islàndia, Àustria i Escòcia no participen regularment en aquesta Divisió C que alternen amb campionats de nivell B.

Els èxits esportius assolits per les seleccions nacionals refermen l'aposta de la FAB pels entrenadors locals en formació així com per plans de preparació molt austers que tenen com a objectiu rendibilitzar al màxim tots els recursos.

La manca d'un patrocinador continua sent l'obstacle principal per poder fer un salt qualitatiu més pronunciat tot i que el conveni signat amb Spalding ha millorat de manera considerable la marca FAB.

European Championship U16 masculí Divisió C Malta Andorra Gal·les
European Championship U16 femení Divisió C Escòcia Malta Andorra
European Championship U18 masculí Divisió C Mònaco Gibraltar Andorra
European Championship U18 femení Divisió C Xipre Malta Andorra
European Champ. Petits Països masculí Andorra Malta Escòcia
European Champ. Petits Paísos femení Àustria Islàndia Malta
Tags: