La selecció SM es queda amb la mel als llavis als JPEE 2017

Per FAB | 05/06/2017

La selecció SM es queda amb la mel als llavis als JPEE 2017

La derrota a la darrera jornada dels JPEE davant Luxemburg per 98 a 84 va deixar sense opcions de medalla la selecció de David Eudal. Els andorrans van entrar al darrer quart pel davant en el marcador però van encaixar un parcial de 20 a 4 que va marcar la seva sort en el partit i en la classificació final dels JPEE 2017. Els andorrans que el dia anterior havien caigut amb Xipre per 76 a 65 després de fer un gran partit acaben la competició amb un gust agredolç i amb un balanç de 2 victòries i 3 derrotes. Tot i això el nivell competitiu dels nostres ha estat excel·lent, amb una victòria històrica davant Islàndia, exigint al màxim a Xipriotes i Luxemburguesos i guanyant amb facilitat a San Marino. Només la derrota previsible davant Montenegro suposa una petita taca en la trajectòria de la selecció SM als JPEE 2017. La resta han estat moments de molta intensitat amb un esperit de lluita insuperable i amb molts moments de bàsquet de gran qualitat.

Els JPEE són una competició molt exigent per una selecció com la nostra i en la que ens costa molt sumar victòries i no diguem ja medalles. De fet, l'or del 1989 i el bronze del 1999 són les úniques vegades en que hem estat capaços de pujar al podi acompanyant a altres seleccions reforçades sempre amb jugadors americans i professionals. Per això, arribar vius a la darrera jornada i tenir-ho a tocar és molt meritori i només està a l'abast de grups que competeixen al límit com aquest. Les medalles són importants però no són el més important. La imatge que deixem ha estat més que bona.

Pel que fa a la competició, Xipre(amb un gran King Anthony Lamar) es va penjar un or que semblava destinat a Montenegro que es va haver de conformar amb la plata. El darrer calaix del podi va ser per a una Islàndia a la que vam ser capaços de guanyar. Bona feina, poca recompensa.

 

Tags: