Les seleccions absolutes tornen a competir en competició oficial

Per FAB | 04/06/2021

Les seleccions absolutes tornen a competir en competició oficial

Les seleccions absolutes masculina i femenina tornaran a disputar una competició oficial després d'un llarg període d'inactivitat degut a la pandèmia i a la no classificació pels JPPE que es van disputar a Montenegro al no haver assolit la mínima marcada pel COA que exigia haver fet podi al campionat d'Europa anterior. 

Pel que fa a la selecció masculina que dirigirà David Eudal, la competició es durà a terme a Dublín del 10 al 15 d'agost i els rivals seran Malta, Gibraltar, San Marino i Irlanda. El torneig es disputarà en format lligueta. La darrera participació oficial dels andorrans data del 2018 on van signar la 5a plaça al Campionat dels Petits Estats que es va jugar a San Marino. Els entrenaments començaran el 12 de juliol i la llista de convocats es farà pública la setmana vinent. 

La selecció femenina tornarà a la competició 5 anys després de la 4a plaça aconseguida al Campionat dels Petits Estats disputat a Gibraltar l'any 2016 i ho farà amb un combinat molt jove format íntegrament per jugadores que juguen fora del país. L'equip que dirigirà Jaume Tomàs jugarà la fase de grups davant tres seleccions molt exigents com són Noruega, Irlanda i Malta. L'altre grup està integrat per Xipre, Kosovo, Luxemburg i Gibraltar. El campionat es jugarà a Xipre del 20 al 25 de juliol i els entrenaments es reprendran el 28 de juny després dels blocs de treball que ja es van fer per les vacances de Nadal, Carnaval i Pasqua. 

La setmana vinent es coneixeran els rivals de les seleccions U18 Masculina que competirà a San Marino del 3 al 8 d'agost i de la selecció U18 Femenina que serà l'amfitriona de l'Europeu que es disputarà a Andorra del 27 de juliol a l'1 d'agost. 

La FAB va descartar a darrera hora la participació als campionats U16 que es jugaran a finals d'agost per la dificultat logística que suposa dissenyar un pla d'entrenament en ple mes d'agost i per la coincidència de dates amb la pretemporada dels clubs.

Tags: