Qualifier 3X3: prova superada!

Per FAB | 28/06/2016

Qualifier 3X3: prova superada!

La organització del 2016 FIBA 3X3 European Championships Qualifier ha estat una veritable prova de foc per la FAB, acostumada a organitzar Campionats d'Europa C de 5x5, però debutant en reptes d'aquesta magnitud. Amb una gran col·laboració del Comú d'Escaldes-Emgordany, la Plaça Coprínceps es va convertir durant 4 dies en l'epicentre del bàsquet 3x3 europeu. Amb un muntatge complexe tant per les dimensions com pel relleu de la plaça, la pista central va anar agafant forma fins a convertir-se en una veritable "main court" al cor de la parròquia escaldenca. I amb tot preparat van començar a desfilar-hi jugadors de la talla dels espanyols Nacho Martín i Àlex Llorca, de l'eslovena Sandra Prsic o de la romanesa i ex WNBA Gabriela Marginean. 46 partits en 2 dies amb la pluja fent la guitza al principi de la 1a jornada i al final de la 2a i obligant a jugar els darrers partits al pavelló del Prat Gran. Fins i tot el pla B va funcionar a la perfecció gràcies a l'equip organizatiu format per gairebé 30 persones.

Al final, Eslovènia en nois i Hongria en noies es van adjudicar els Qualifiers que per la FAB sempre seran recordats com la primera gran prova de foc a nivell organitzatiu. Pel que fa a les seleccions locals, tant l'equip masculí com el femení van competir al màxim tot i la evident inferioritat física. Res a dir. Els de Pere Pràxedes van sumar un triomf davant Bielorússia- Les noies no el van trobar però el van merèixer.  

A la retina ens quedarà l'ambientàs de la pista central amb les grades plenes de gom a gom, i la màgia del 3x3 que enganxa amb la seva música, el ball, els malabarismes i tot el que envolta el joc pròpiament dit. Bona promoció del nostre país o almenys així s'enfoca des de la FAB.

Tags: