El 3x3 andorrà es manté ferm en els rànquings mundials i lidera la classificació U18 Femenina

Per FAB | 20/02/2018

El 3x3 andorrà es manté ferm en els rànquings mundials i lidera la classificació U18 Femenina

Andorra continua sent un referent a nivell mundial pel que fa a la modalitat de 3x3. Tot i l’anunci que el 3x3 estarà al programa dels Jocs de Tòquio 2020, i el conseqüent augment de la competència per part de grans potències que comencen a desenvolupar aquest programa, la FAB continua mantenint posicions de privilegi en les 6 categories que contempla la FIBA i que classifiquen per les grans cites internacionals com ara Campionats del Món o esdeveniments olímpics.

Les millors notícies arriben en les categories femenines en les que Andorra lidera el rànquing en U18 per davant de Veneçuela i Hongria, i està instal·lada en unes còmodes 4a i 3a posicions en Sènior i U23 respectivament. Les jugadores andorranes ho tenen tot a favor per a classificar-se pels Jocs Olímpics de la Joventut que es faran a Buenos Aires a la tardor, pels Jocs del Mediterrani que es faran a Tarragona el proper mes de juny i ja estan a la espera de conèixer els rivals pel Campionat del Món que es disputarà a Manila també el mes de juny.

En les categories masculines el focus es centra ara en els U18 que a principis d’abril sabran si obtenen el bitllet pels YOG de Buenos Aires. Actualment ocupen la 15a plaça i per tenir opcions reals de classificació han de situar-se al Top 10 que ara tanca Eslovènia.

Millor ho tenen  els U23 situats en una 10a posició molt per sobre de la mínima establerta pel COA per ser als Jocs del Mediterrani.

En categoria absoluta Andorra es situa en la 14 plaça i té marge fins el proper mes de novembre per a assegurar la classificació pel proper Campionat del Món. Sèrbia, Eslovènia i Rússia lideren un rànquing que demostra clarament que el continent europeu és ara per ara la referència a nivell mundial.

En la classificació global que té en compte totes les categories la FAB es troba en la 14a plaça just per davant dels Estats Units i deixant enrere potències com Espanya, Xina o Turquia.

Tags: