L'entorn

Per FAB | 20/08/2014

L'entorn

És ara que porto uns quants dies aquí que puc expressar sensacions consolidades del que ens envolta a l'hora de viure la competició. I dic viure-la en el sentit més ampli: visió d'objectius, rivals, mitjans, aclimatació, preparació...

Els nostres objectius són ferms i clars: fer un bàsquet molt específic, diferent al de tots els altres equips. Ells tenen mes recursos físics i, sense defugir l'oposició, no pretenem igualar-ho.

Les nostres armes són la fortalesa mental per superar la duresa de la competició i una concentració que ens permeti lluitar amb aquesta mancança, superant els moments durs i explotant aquells que ens beneficiïn. També ens donarà un valor afegit el treball fet per dotar d'autonomia a la pista als jugadors, factor imprescindible i diferenciador d'aquesta modalitat en que l'entrenador no participa directament. Penso que els jugadors tenen les eines i la maduresa per fer-ho.

Tècnicament, un bàsquet viu, ràpid i amb bon llançament exterior en atac i molta duresa i capacitat de patiment en defensa.

Rússia, Espanya, Brasil, Argentina, Romania, Tunísia, Nova Zelanda, Veneçuela i Guatemala al nostre grup...no faré pronòstics, no toca, però...

...Volem competir i guanyar, i per això mirarem d'optimitzar els nostres recursos i treure'n el màxim profit.

La nostra preparació prèvia, tant tècnica com física i mental, ha estat intensa i especifica. Tornejos 3x3 durant l'any, preparació psicològica, inclús nutricional. Una estada especifica prèvia als Jocs.

Ara, aquí, a Nanjing, farem la transferència a la competició, i per això és cabdal el procés d'aclimatació. Haver vingut amb una setmana d'antelació farà que ja estem habituats al ritme de la Vila, a l’allotjament, als menjars, als horaris, sense que un canvi sobtat d'entorn ens pertorbi a l'hora de competir.

En aquest sentit, la Vila és confortable, amplia, i amb apartaments molt funcionals i de qualitat alta, així com espais oberts que, tot i ser un centre tancat i controlat amb el rigor del país, no dona la sensació de tancament.

Tot i així, és normal estranyar el menjar, tot i la varietat de tipus de cuina, xinesa, asiàtica, continental, mediterrània. Els nois han fet un esforç d’adaptació important, i potser és a l'hora d’esmorzar on les diferències es fan més evidents.

Les instal·lacions esportives de la Vila són amplies i modernes, amb bons horaris, important, i comptant contínuament amb l'esforç voluntariós dels voluntaris, mai millor dit, que ens faciliten material i begudes... per tot arreu!!!

Les pistes oficials són espectaculars. Potser un tant desplaçades, 1 hora, però no deixa de ser l'habitual en competicions d'aquest tipus, amb un excel·lent sistema de transport exclusiu en bus.

Val a dir que l'esforç per donar un entorn de competició d'alt nivell es veu reflectit a l'ambient aconseguit al recinte... 3x3 vol ser als Jocs "Grans" de 2020!!!

I què farem amb tot això? Objectius clars, preparació i mitjans adequats... doncs és ara que es veurà, però la nostra determinació és clara.

El camí ens ha portat fins aquí, la FAB ha treballat per arribar-hi, i volem demostrar el nostre compromís amb aquest treball.

Volem que els Jocs diguin "ja sabem per què són aquí". Ho farem.

Tags: