La selecció SM es fa gran a Moldàvia

Per FAB | 30/06/2016

La selecció SM es fa gran a Moldàvia

La selecció absoluta que dirigeix David Eudal ha tancat les dues primeres jornades de competició de la fase de grups amb sensacions immillorables i rebent els elogis de tothom. El partit de la jornada inaugural no va tenir història. Els andorrans van esclafar Gal·les per un contundent 33 a 74 en una exhibició de treball col·lectiu que va viure el seu moment àlgid amb el parcial de 1 a 22 del 2n quart. Albert Farfán i Guille Colom amb 16 i 15 punts respectivament van ser els jugadors més destacats en un encontre que el seleccionador David Eudal va poder aprofitar per donar minuts a tots els jugadors.

La victòria històrica de la 2a jornada davant Armènia per 70 a 63 va entrar directament dins les fites històriques del nostre bàsquet. Ja no pel rival sinó pels jugadors de l'equip rival. Bryant Dunston (center de l'Anadolu Efes Turc i millor defensor de la Eurolliga fa 2 temporades amb l'Olimpiakos) i Andre Spight (base d'Arizona State de la NCAA) lideren un equip que juntament amb Irlanda són els grans favorits per guanyar aquest europeu.

La renovada selecció nacional no es va deixar impressionar per aquesta carta de presentació i va jugar un partit descomunal i de tu a tu. Lluitant cada pilota com si fos la darrera i amb l' esperit col·lectiu com a bandera, els de David Eudal es van plantar als darrers minuts amb el matx igualat i abocat a un cara o creu. Un triple de Guille Colom a poc del final va ser clau per obtindre la cara. Si hagués sortit creu parlaríem d'una derrota dolça. Ara ho podem fer d'una victòria històrica de les que es queden a la retina durant molt de temps.

Això no s'ha acabat i cal seguir. Avui toca Moldàvia. Una nova ocasió de reivindicar novament el nostre bàsquet.

Tags: