Punt i final als FIBA U18 European Championships Division C

Per FAB | 07/08/2019

Punt i final als FIBA U18 European Championships Division C

Punt i final al Campionat d’Europa de seleccions nacional U18 a la divisió C on Armènia, en categoria femenina i Xipre en masculina s’han proclamat campiones. Les seleccions d’Andorra han quedat quarta, la femenina i sisena la masculina.

La final femenina ha estat un bon espectacle de bàsquet, on ambdues seleccions han desenvolupat un gran bàsquet que ha fet gaudir al públic assistent en el Pavelló de Govern EL marcador ha estat igualat durant els tres primers quarts: 21-23, 37-40 i 59-58, però un parcial de sortida de 4-15 en el darrer quart ha estat clau per la victòria d’Armènia. Del 59-58 i es passava al 63-73. El darrer esforç de les noies que entrena Sandro Farrugia només ha comportat retallar la diferència fins el 73-79 final.

La final masculina, l’han jugat els dos equips que millor bàsquet han fet durant tot el campionat: Xipre i Mònaco tornaven a enfrontar-se després del 80-77 a favor de Xipre amb pròrroga inclosa de la primera fase de la competició, però amb uns condicionants diferents. El partit no ha defraudat i s’ha decidit en els dos darrers minuts. Xipre havia anat per darrera en el marcador durant molta estona, però també al davant amb rendes no superiors als cinc punts. Els darrers minuts, i a l’agafar avantatge en el marcador ha estat clau per aconseguir la victòria final. Mònaco, malgrat intentar-ho no ha pogut retallar les diferències fins el 67-59 final. Un partit emocionant on el premi l’ha aconseguit Xipre.

Pel que fa a la resta de partits, l’Andorra masculina ha finalitzat en sisena posició després de derrotar a Malta per un ajustat 56-52. Pel que fa a les noies, final amarg, al caure a la final de consolació davant Geòrgia 72-45 que fa que finalitzin en quarta posició.

D’aquesta manera les classificacions finals d’aquest Campionat d’Europa de seleccions nacional U18 de divisió C que s’ha portat durant tota la setmana a Andorra la Vella han estat:

 

U18 Masculina:                                                                                               U18 Femenina:

1.- Xipre.                                                                                                            1.- Armènia

2.- Mònaco.                                                                                                      2.- Malta.

3.- Albània.                                                                                                       3.- Geòrgia.

4.- San Marino.                                                                                               4.- Andorra.

5.- Gibraltar.                                                                                                     5.- Gibraltar.

6.- Andorra.                                                                                                      6.- Mònaco.

7.- Malta.                                                                                                           7.- Moldova.

8.- Armènia.

9.- Moldova.

Tags: